Agilent 4210 MP-AES

Agilent 4200 MP-AES

Az Agilent 4210 Mikrohullámú Plazma Atomemissziós Spektrométer az atomspektroszkópia területén az elmúlt évtizedek legjelentősebb újítása.

Készülékjellemzők

Az Agilent 4210 Mikrohullámú Plazma Atomemissziós Spektrométer az atomspektroszkópia területén az elmúlt évtizedek legjelentősebb előrelépését jelentő 4100 MP-AES továbbfejlesztett változata. A készülék a levegő nitrogénjét használja fel plazmagázként, ami radikálisan lecsökkenti a multielemes analízis költségét, mivel kiküszöböli a gyúlékony és drága gázok használatát.

 

4210 MP-AES előnyei

 

  • Egyedülálló teljesítmény –a mágnesesen gerjesztett mikrohullámú plazmaforrással a láng atomabszorpciós spektrométereknél alacsonyabb kimutatási határok érhetők el.
    Egyszerű beállítás – az applikáció specifikus szoftveralkalmazásokkal, plug & play hardverrel a készülék beállítása egyszerű és gyors.
  • Kiemelkedő megbízhatóság – ideális a geokémiai, élelmiszeranalitikai, agrár, vegyipari, petrolkémiai és környezetvédelmi alkalmazásokhoz, emellett jól alkalmazható a hiányos infrastruktúrájú helyeken.  A készülék nitrogén generátorral és kompresszorral felszerelve csak elektromos hálózati ellátást igényel.
  • Biztonságos használat és rendkívül alacsony üzemeltetési költségek – Kiszámolta már mennyit költ műszer tisztaságú gázokra évente? Talán sokkal többet, mint gondolja. Mivel az Agilent 4200 MP-AES kizárólag levegővel működik ezért biztonságosabb, radikálisan csökkenti az üzemeltetési költségeket és kiküszöböli az éghető és drága gázok használatát. Az Agilent 4107 Nitrogén Generátor a nitrogént a levegőből állítja elő, így biztosítva a folyamatos nitrogén ellátást a plazma fenntartásához. Nincs szükség üregkatódlámpákra, deutérium háttérkorrekcióra és a szénlerakódás miatti gázrobbanás veszélye sem áll fenn. Készenléti üzemmódban nem merülnek fel operációs költségek, mivel amikor az Agilent 4200 MP-AES készülék kikapcsolt állapotban van nincs gáz vagy energiafelhasználás.
  • Nagy teljesítmény a komplex mintákhoz – A robosztus, mágnesesen gerjesztett mikrohullámú plazmaforrás egyszerűen megbirkózik a bonyolult mátrixokkal, mint a nagy szilárdanyag tartalmú minták, szerves oldószerek és üzemanyagok.
    Az Agilent 4210 MP-AES a láng atomabszorpciós készülékeknél érzékenyebb, gyorsabb, szélesebb lineáris dinamikus tartománnyal és alacsonyabb kimutatási határokkal rendelkezik.
    Az innovatív függőleges helyzetű plazmaégővel a komplex minták is optimális teljesítménnyel mérhetők és az axiális plazmamegfigyeléssel kiváló kimutatási határokat érhetünk el.

 

Kiegészítők

 

Az Agilent 4210 MP-AES kiegészítői számos kihívást jelentő analitikai vizsgálatra és még a hiányos infrastruktúrájú helyeken való mérésre is alkalmassá teszik a készüléket.

MSIS – As, Se és Hg kimutatás alacsony kimutatási határokkal (ppb)
Az MSIS, „multi-mode” mintabevezető rendszerrel, a többi elemmel egyidejűleg megoldható az egyébként hidridképző előkezelést igénylő As, Se és Hg elemek mérése. Az MSIS egységben az aeroszolködben történik a hidridképzés, így hatékonyabb kitermelés és alacsonyabb kimutatási határok érhetők el. Ezen kívül a rendszer három beállítási módot kínál (hagyományos porlasztás, hidridképzés továbbá a kettő kombinációja) így nincs szükség átszerelésre és a többi elem a hidridképző elemekkel azonos beállítások mellett határozható meg.

EGCM – szerves oldószerek vizsgálatához és kén meghatározáshoz
Külső gázvezérlő egység (External Gas Control Module) csatlakoztatásával egyszerű a beállítás, nincs szükség speciális lámpa vagy plazma beállításokra. Az EGCM levegőt injektál a plazmába, így minimalizálja a szén lerakódást és csökkenti a spektrális zavarást. A levegő injektálás mértéke szoftver által kontrollált és a módszer kifejlesztés gyors és egyszerű. Az EGCM-el lehetőség van kén meghatározásra is az optika nitrogén átöblítését használva.

SPS-4 – (a felügyelet nélküli) multi elem vizsgálatokhoz
Az Agilent SPS 4 a minta előkészítő rendszer automatizálja és egyszerűsíti a vizsgálatokat. Jellemzői a nagy mintakapacitás, rugalmas választási lehetőség a mintatartók között, gyorsaság, egyszerű feltöltés, felügyelet nélküli működés.

OneNeb – szerves anyagokhoz és erős savakhoz
Az Agilent OneNeb inert porlasztót kifejezetten a nehezen kezelhető mintákhoz tervezték. Az inert műanyag felépítés ellenáll a szerves oldószereknek és az erős savaknak, míg az állandó belső átmérő a porlasztó teljes hosszán ideálissá teszi magas sótartalmú minták mérésére is.
Bemutató videó

Kapcsolódó termékek