Milestone ETHOS X

ethos-x-enviro1_500_500

Mikrohullámú extrakciós rendszer, mellyel gyorsítható az oldószeres extrakció és ezzel együtt csökken az oldószerigény.

Készülékjellemzők

Az új ETHOS X egy korszerű mikrohullámú feltáró rendszer, amely a jelenlegi legmodernebb technológiát használja a GC, GC-MS és HPLC mintaelőkészítésekhez.

 • Nagy számú minta
 • Alacsony üzemeltetési költségek
 • Hatékonyság
 • Egyszerűség

 

Nagyobb mintatér

Az új ETHOS X 70 literes mintatere, a piacon elérhető legnagyobb mikrohullámú mintatér.

Ez miért fontos és mi az oka ennek a kialakításnak?

 • Az extrakciós rotorokat több mintapozícióban lehet elhelyezni, ezzel javítva a termelékenységet és a minta előkészítés teljesítményét.
 • A nagyobb térben, egy hirtelen túlnyomás esetén az edényekből kiszivárgó gázok nagyobb biztonsággal maradnak bent.

 

Nagyobb mikrohullámú teljesítmény:

Az ETHOS X két 950 Wattos magnetronnal van felszerelve, ami a legnagyobb, 1900 Watt teljesítményű mikrohullámú extrakciós rendszert eredményezni. A készülék emellett rendelkezik egy forgó diffúzerrel, amely egyenletesen osztja el a mintatérben a mikrohullámot. A nagy teljesítmény és a diffúzer lehetővé teszi a mikrohullámot áteresztő rotorok gyors felfűtését.

 

Hőmérséklet és nyomás szenzorok

 • Az új Milestone ETHOS X a legfejlettebb (és mégis nagyon egyszerűen használható) reakciós érzékelővel van felszerelve, mely az extrakciós feltételek minőségellenőrzésének megfelel. 

 • Referencia edényben történő közvetlen hőmérséklet és nyomásszabályozás.

 • Minden edényben érintés mentes  hőmérsékletmérés, amellyel az aktuális hőmérséklet minden egyes edényben folyamatosan jelenik meg a készülék vezérlő terminálján, a módszer lefutása alatt. Ez lehetővé teszi az extrakció azonnali vizuális ellenőrzéstét.

Továbbá egy érintés nélküli nyomás érzékelő figyeli és kontrollálja az összes edényt folyamatosan, megelőzve esetleges szivárgásokat vagy kipárolgásokat.

 

Hőmérséklet és nyomás szenzorok

 • Az új Milestone ETHOS X a legfejlettebb és mégis nagyon egyszerűen használható reakciós érzékelővel van felszerelve, mely az extrakciós feltételek minőségellenőrzésének megfelel. 
 • Egy referencia edényben történő közvetlen hőmérséklet és nyomásszabályozás.
 • Minden edényben érintés mentes hőmérsékletmérés, amellyel az aktuális hőmérséklet minden egyes edényben folyamatosan jelenik meg  a készülék vezérlő terminálján, a módszer lefutása alatt. Ez lehetővé teszi az extrakciós feltételeinek azonnali vizuális ellenőrzéstét.
 • Továbbá egy érintés nélküli nyomás érzékelő figyeli és kontrollálja az összes edényt folyamatosan, megelőzve esetleges szivárgásokat vagy kipárolgásokat.

 

A legmagasabb biztonság: Nyomás álló ajtó

Az ETHOS X egy teljesen rozsdamentes acél ajtóval és egy innovatív nyitó és önzáró mechanikával van felszerelve.

A mintatérben történő hirtelen túlnyomás esetén, az ajtó résnyire kinyílik ez gyors és biztonságos nyomáscsökkenést okoz, és a magnetron leáll. Ezután az ajtó rögtön bezáródik, visszazárva a mintateret.

A fokozott biztonság érdekében az automata ajtózár nem teszi lehetővé a felhasználó számára, hogy kinyissa az ETHOS X ajtaját a mikrohullámú mintaelőkészítés ideje alatt. A minta feldolgozás után az ajtó egészen addig zárva marad, amíg a minták a megfelelő hőmérsékletre visszahűlnek.

 

ETHOS X felhasználói felülete

A készüléket egy kompakt, színes-, érintőképernyős, könnyen olvasható terminálon keresztül lehet irányítani. A terminálhoz USB, és Ethernet porton keresztül csatlakoztathatóak külső eszközök vagy maga a készülék hálózatra köthető. A terminál szoftvere felhasználó barát, ikonok segítségével irányítható, többnyelvű menüvel. Egyszerűen behívható egy korábbi módszer vagy könnyen létrehozható egy új. A „START” gomb megnyomásával a rendszer automatikusan követi a felhasználó által megadott hőmérsékletet a PID algoritmus felhasználásával. Számos applikáció, bele értve az USP, EPA és ASTM módszereket, elérhető előre letöltve az ETHOS X termináljára. A minták számát és súlyát nem szükséges megadni, a szoftver automatikusan szabályozza a magnetron által leadott teljesítmény erősségét a minták szerint. Ez biztosítja az extrakció állandó minőségét és leegyszerűsíti a műszer használatát.

Letölthető anyagaink

Kapcsolódó termékek