Milestone ETHOS X – zsírtartalom meghatározáshoz

milk-fat_500_500

Az élelmiszerek hagyományos összes zsírtartalom meghatározására szolgáló eljárások nagyon munka- és időigényesek, ennek alternatívájaként fejlesztette ki a Milestone mikrohullámú technikáját.

Készülékjellemzők

Tej és tejtermékek összes zsírtartalmának meghatározása mikrohullámú technikával

Az élelmiszerek hagyományos összes zsírtartalom meghatározására szolgáló eljárások nagyon munka- és időigényesek. Nagy mennyiségű oldószerre van szükség ahhoz, hogy a minta zsírtartalmát kinyerjük, így ez egy költséges eljárás. Példaként említhetjük az előkezelt sajtok hagyományos zsírtartalmának meghatározását, mely általában 3 órát vesz igénybe és több mint 100 ml az egy mintára jutó oldószer felhasználás. Így elmondhatjuk, hogy a hagyományos zsírmeghatározó eljárások nem idő és költséghatékonyak. A módszer másik hátránya, hogy a laborthechnikusoknak veszélyes oldószerekkel kell dolgozniuk.

Milestone ezen korlátozások kiküszöbölésére kifejlesztett egy gyors, mégis pontos mikrohullámú alapú technológiát, amely lehetővé teszi, egyidejűleg 12 tej és tejtermék minta összes zsírtartalmának meghatározását mindössze 90 perc alatt, a referencia módszerekkel összemérhető eredménnyel. A technológia fő előnyei a következők:

  • egyetlen módszer a legtöbb tej és tejtermékhez
  • hidrolízis és extrakció egy lépésben
  • nagy mintakapacitás, 12 minta összes zsírtartalmának megahatározása 90 perc alatt
  • nagy mintamennyiség, (10 gramm)
  • környezetbarát módszer, csak 25ml oldószer felhasználás mintánként
  • a kinyert zsír használhatjuk zsírsav meghatározásra is
  • reprodukálható és teljesen mértékben dokumentált módszer
  • biztonságos munkakörülmények
Letölthető anyagaink

Kapcsolódó termékek