Oxford Instruments X-Pulse NMR

Xpulse_elec1_1

Gyors, biztonságos, pontos, roncsolásmentes elemzés

Készülékjellemzők

Mivel az NMR-jelek nemcsak a felületről, hanem a minta minden részéből származnak, a pontosabb mérések garantálva vannak. Az NMR-mérések semmilyen módon nem károsítják a mintát, így ezeket fel lehet használni ismételt mérések céljából, vagy más technikákkal történő elemzéshez.

X-Pulse 60MHz-es állandó, nagy stabilitású mágnest használ, mely bármely laborba gond nélkül beilleszthető és nem szükséges hozzá folyékony kriogén anyag sem. Standard 5mm-es NMR csövekkel (300µl minta elegendő) vagy átfolyó küvettával is használható. Az X-Pulse készüléket egyedülálló “shimming” technológiával optimalizálták, hogy 0,35 Hz-nél jobb felbontást biztosítson. Az X-Pulse az első olyan benchtop NMR-rendszer, amelynek szélessávú X-Nuklei csatornája lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a magokat 29Si és 31P között választhassák meg. Reakció monitorozás, áramlásos kémiai alkalmazások, különböző hőmérsékleteken végzett mérések kivitelezhetőek a készülékkel kiváló spektrális felbontás mellett. Az X-Pulse széles körű mérésekre ad lehetőséget egy asztali laborműszer képében.

A rendszert egyszerűen használható adatgyűjtő szoftver (SpinFlow) vezérli, amely megkönnyíti a rutin mérések elvégzését. Haladó felhasználók pedig komplex kísérletekre ugyanúgy használhatják. Térgradiens impulzus (pulse field gradient) és az alakított RF impulzus már standardnek számít az X-Pulsenál, mint, ahogy a szelektív gerjesztés is a víz illetve oldószer elnyomásához.

Bővebb info: X-Pulse

 
Kapcsolódó termékek