Agilent 4210 MP-AES

Az Agilent 4210 Mikrohullámú Plazma Atomemissziós Spektrométer az atomspektroszkópia területén az elmúlt évtizedek legjelentősebb újítása.

Készülékjellemzők

Agilent 4210 MP-AES
Készülékjellemzők

Az Agilent 4210 Mikrohullámú Plazma Atomemissziós Spektrométer az atomspektroszkópia területén az elmúlt évtizedek legjelentősebb előrelépését jelentő 4100 MP-AES továbbfejlesztett változata. A készülék a levegő nitrogénjét használja fel plazmagázként, ami radikálisan lecsökkenti a multielemes analízis költségét, mivel kiküszöböli a gyúlékony és drága gázok használatát.

4210 MP-AES előnyei
  • Egyedülálló teljesítmény –a mágnesesen gerjesztett mikrohullámú plazmaforrással a láng atomabszorpciós spektrométereknél alacsonyabb kimutatási határok érhetők el.
    Egyszerű beállítás – az applikáció specifikus szoftveralkalmazásokkal, plug & play hardverrel a készülék beállítása egyszerű és gyors.
  • Kiemelkedő megbízhatóság – ideális a geokémiai, élelmiszeranalitikai, agrár, vegyipari, petrolkémiai és környezetvédelmi alkalmazásokhoz, emellett jól alkalmazható a hiányos infrastruktúrájú helyeken.  A készülék nitrogén generátorral és kompresszorral felszerelve csak elektromos hálózati ellátást igényel.
  • Nagy teljesítmény a komplex mintákhoz – A robosztus, mágnesesen gerjesztett mikrohullámú plazmaforrás egyszerűen megbirkózik a bonyolult mátrixokkal, mint a nagy szilárdanyag tartalmú minták, szerves oldószerek és üzemanyagok.
  • Az Agilent 4210 MP-AES a láng atomabszorpciós készülékeknél érzékenyebb, gyorsabb, szélesebb lineáris dinamikus tartománnyal és alacsonyabb kimutatási határokkal rendelkezik.
    Az innovatív függőleges helyzetű plazmaégővel a komplex minták is optimális teljesítménnyel mérhetők és az axiális plazmamegfigyeléssel kiváló kimutatási határokat érhetünk el.
Kiegészítők

Az Agilent 4210 MP-AES kiegészítői számos kihívást jelentő analitikai vizsgálatra és még a hiányos infrastruktúrájú helyeken való mérésre is alkalmassá teszik a készüléket.

MSIS – As, Se és Hg kimutatás alacsony kimutatási határokkal (ppb)
Az MSIS, „multi-mode” mintabevezető rendszerrel, a többi elemmel egyidejűleg megoldható az egyébként hidridképző előkezelést igénylő As, Se és Hg elemek mérése. Az MSIS egységben az aeroszolködben történik a hidridképzés, így hatékonyabb kitermelés és alacsonyabb kimutatási határok érhetők el. Ezen kívül a rendszer három beállítási módot kínál (hagyományos porlasztás, hidridképzés továbbá a kettő kombinációja) így nincs szükség átszerelésre és a többi elem a hidridképző elemekkel azonos beállítások mellett határozható meg.

EGCM – szerves oldószerek vizsgálatához és kén meghatározáshoz
Külső gázvezérlő egység (External Gas Control Module) csatlakoztatásával egyszerű a beállítás, nincs szükség speciális lámpa vagy plazma beállításokra. Az EGCM levegőt injektál a plazmába, így minimalizálja a szén lerakódást és csökkenti a spektrális zavarást. A levegő injektálás mértéke szoftver által kontrollált és a módszer kifejlesztés gyors és egyszerű. Az EGCM-el lehetőség van kén meghatározásra is az optika nitrogén átöblítését használva.

SPS-4 – (a felügyelet nélküli) multi elem vizsgálatokhoz
Az Agilent SPS 4 a minta előkészítő rendszer automatizálja és egyszerűsíti a vizsgálatokat. Jellemzői a nagy mintakapacitás, rugalmas választási lehetőség a mintatartók között, gyorsaság, egyszerű feltöltés, felügyelet nélküli működés.

OneNeb – szerves anyagokhoz és erős savakhoz
Az Agilent OneNeb inert porlasztót kifejezetten a nehezen kezelhető mintákhoz tervezték. Az inert műanyag felépítés ellenáll a szerves oldószereknek és az erős savaknak, míg az állandó belső átmérő a porlasztó teljes hosszán ideálissá teszi magas sótartalmú minták mérésére is.

Bemutató videó

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.