Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométer

Spektrofotométer xenon fényforrással, pásztázási sebessége 24000nm/perc.

Készülékjellemzők

Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométer
Készülékjellemzők

Az Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométer hatékony, pontos és rugalmas megoldást jelent az analitikai mérésekhez. A külső mintavételi opciók, a bizonyítottan jó teljesítmény és az alacsony üzemeltetési költség biztosítják, hogy az Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométerrel mindig megbízható eredményeket kap.

 • Alacsony üzemeltetési költségek
  A nagy teljesítményű Xenon villanólámpa élettartama kivételesen hosszú – 3 millió felvillanás – így a lámpa tipikus elhasználódási ideje 10 év, mely minimalizálja a lámpa kicseréléséi és a készülék újra validálási költségeit

 • Nincs szükség küvettákra
  Az opcionálisan választható száloptikás mérőfej rövid idő alatt nyújt pontos eredményeket, nincs szükség küvettára és hatékonyan kiváltja a pumpával (“sipper”) felszerelt átfolyós mérőegység használatát, így a mintamérés kevésbé van kitéve a hibázási lehetőségeknek.

 • Mérjen értékes mintákat egyszerűen
  Az Agilent Cary 60 erősen fókuszált fénysugara tökéletes a kicsi mintha mennyiségek pontos és reprodukálható mérésére. Őrizze meg értékes mintáit azzal, hogy <4 μL-t használ ml-ek helyett.

 • Kivételesen gyors adat begyűjtés
  A 24,000 nm/perc pásztázási (scan) sebességgel, a teljes spektrum (190-1100 nm) lefedhető 3 másodperc alatt.

 • Szórt fényre nem érzékeny
  Az egyedülálló optikai kialakítás lehetősé tesz, hogy a mintatérben a készülék lezárása nélkül mérjünk, így nagy és furcsa alakú mintákat is mérhetünk. A szűkre fókuszált fénysugár pedig képessé teszi a készüléket a kiváló száloptikás mérésekre.

 • Robosztus
  Az Agilent Cary 60 készüléket a Xenon lámpa és kiváló mechanikai kialakítás különösen megbízhatóvá teszi. Ez jelentősen csökkenti az üzemeltetési költségeket – a Xenon lámpa tipikus élettartama 10 év.

 • Hatékony
  A lámpa csak a mérés időpontjában villan föl, így nincs bemelegedési idő és nagyon kicsi az energiafelhasználás. A fotokémiai lebomlást szintén kiküszöböli, mivel az értékes és fényérzékeny minták nincsenek túlzott mértékben kitéve az UV fénynek és hőnek.

 • Rugalmas
  A maximálisan 38W-os energiaigény lehetővé teszi, hogy az Agilent Cary 60 készüléket 12V-ról működtessük, így a készülék mobil laboratóriumokban is használható.

Kiegészítők folyadék mintákhoz:
 • Száloptikai mérőfejek és csatolóegységek a küvetta nélküli gyors és pontos mérésekhez.
 • Peltier és külső víz termosztáló egység az egy és több férőhelyes mintatartók pontos hőmérsékletszabályozásához.
 • Hőmérsékletérzékelő szonda a küvettán belüli hőmérséklet méréséhez.
 • Mikro mennyiségek mérése (<4 µL) száloptikás küvettával.
 • Rapid mix kiegészítő stopped-flow kinetikai mérésekhez.
Kiegészítők szilárd mintákhoz:
 • Szilárd mintatartó.
 • Száloptikás reflexiós mérőfej és csatlakozó.
 • Fix szögű tükör reflexiós kiegészítők.

Az Agilent Cary 60 UV-Vis számos kiegészítőivel a különböző méretű és típusú minták széles skálája mérhető. 

Mikro mennyiségek mérése (<4 µL) száloptikás küvettával

A hagyományos UV-Vis fotometria általában ml mennyiségű (1-3 ml) minták mérését jelenti.
Ugyanakkor egyre nő az igény a mintatérfogat csökkentésére a mintaszám növekedése és a fajlagos mérési költség minimalizálása miatt. Erre az igényre kínál megoldást a Hellma Traycell™ ultra-mikrotérfogatú küvettával felszerelt Cary 60 UV-Vis spektrofotométer, mely lehetővé teszi az akár 4 μl térfogatú DNS-minták pontos mérését. A készülék szabadalmaztatott optikai kialakítása az xenon-villanólámpa és a milliméter méretűre szűkített fénysugár maximalizálja a Traycell™ optikai rendszerén áthaladó fényerőt és így kiváló adatminőséget biztosít a legkülönbözőbb UV-Vis alkalmazásokban, ezek közé tartozik a nagyon kis térfogatú minták mérése is.
A Hellma Traycell™ ultra-mikrotérfogatú küvettával felszerelt Cary 60 UV-Vis spektrofotométer fényereje és így a fotometrikus méréstartománya sokkal jobb, mint más fotométereké és az eredmények nagyon jól reprodukálhatóak (max. RSD = 1.2% a 200–1000 nm spektrumtartományban) még akkor is, ha a Traycell egységet a spektrumfelvételek között ismételten eltávolítottuk, majd visszahelyeztük.

A modern laboratóriumok számára szintén fontos a fehérjék mennyiségének hatékony meghatározása. A Hellma Traycell™ száloptikás küvettával felszerelt Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométer kényelmes és egyszerű megoldást kínál a mikromennyiségű (3 μL) fehérjeminták hígítás nélküli mérésére. A módszerrel roncsolásmentesen vizsgálhatjuk az értékes mintákat és a küvetta fejének tisztítása is egyszerű. A tükörrel ellátott ultra mikro küvetta kétféle kupakkal rendelhető (1.0 mm and 0.2 mm path length) kibővítve a mérhető koncentrációskálát. A különböző ultra kis mennyiségek mérésére alkalmas módszerrel összehasonlítva, a Cary 60 szolgáltatja a legjobb minőségű adatokat mind a reprodukálhatóság, mind pedig a pontosság tekintetében.

Száloptikás mikro mérőfej

Kis mennyiségű DNS minta tisztaságának vizgálata 4 °C-on

A száloptikás mikro mérőfejjel felszerelt Agilent Cary 60 UV-Vis spektrofotométerrel a kis mennyiségű biológiai minták mérése közvetlenül a tároló helyükön is megoldható pl. akár közvetlenül a hűtőből kivett mikro centrifugacsőben is mérhetünk. Ezzel a megoldással tulajdonképpen a műszert visszük a mintához és nem a mintát a műszerhez. Így a mérési idő is jelentősen lerövidül. Az optikai szál egy vékony, flexibilis és átlátszó szál, amely hullámvezetőként vagy „fényvezetőként” átvezeti a fényt a szál két vége között. A merülő mérőfej és a csatolóegység hatékonyan kiváltja a pumpával („sipper”) felszerelt átfolyós mérőegységet, melynél gondok adódhatnak a buborékok beviteléből, az átfolyós küvetta feltöltése okozta hosszú késlekedésből vagy az átszennyezésből. A merülő mérőfej használata különösen hasznos a minőségellenőrzési laboratóriumok mennyiségi vizsgálatainál, amikor sok mintát gyorsan kell megmérni.

Agilent Cary 60 diffúz reflexiós kiegészítő (DRA)

Számos ipari felhasználási terület igényli a szilárd minták pontos és időhatékony mérését.

 • Nyomdák minőségellenőrzése
 • Folyamatszabályozás az autóiparban
 • Festékek és tinták gyártásának minőségellenőrzése
 • Hamis pénzek és dokumentumok bűnügyi vizsgálata
 • Roncsolásmentes műemlék restaurálás és megőrzés

A szilárd minták vizsgálata kihívást jelenthet a minta mérete, alakja vagy helyzete miatt. A túl nagy mintákat össze kell törni, hogy beférjenek a mintatérbe erre viszont nem minden mintánál van lehetőség pl. autók fényvisszaverődésének és színének meghatározásánál , a festési folyamat végén. Erre a problémára jelent megoldást az Agilent Cary 60 diffúz reflexiós kiegészítője (DRA), mely lehetővé teszi a készüléken kívüli mérést.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.