Milestone ETHOS X

Az új ETHOS X egy korszerű mikrohullámú feltáró rendszer, amely a jelenlegi legmodernebb technológiát használja a GC, GC-MS és HPLC mintaelőkészítésekhez.

Készülékjellemzők

Milestone ETHOS X
Készülékjellemzők
  • Nagy számú minta
  • Alacsony üzemeltetési költségek
  • Hatékonyság
  • Egyszerűség
Nagyobb mintatér

Az új ETHOS X 70 literes mintatere, a piacon elérhető legnagyobb mikrohullámú mintatér.

Ez miért fontos és mi az oka ennek a kialakításnak?

  • Az extrakciós rotorokat több mintapozícióban lehet elhelyezni, ezzel javítva a termelékenységet és a minta előkészítés teljesítményét.
  • A nagyobb térben, egy hirtelen túlnyomás esetén az edényekből kiszivárgó gázok nagyobb biztonsággal maradnak bent.
Nagyobb mikrohullámú teljesítmény:

Az ETHOS X két 950 Wattos magnetronnal van felszerelve, ami a legnagyobb, 1900 Watt teljesítményű mikrohullámú extrakciós rendszert eredményezni. A készülék emellett rendelkezik egy forgó diffúzerrel, amely egyenletesen osztja el a mintatérben a mikrohullámot. A nagy teljesítmény és a diffúzer lehetővé teszi a mikrohullámot áteresztő rotorok gyors felfűtését.

Hőmérséklet és nyomás szenzorok
  • Az új Milestone ETHOS X a legfejlettebb és mégis nagyon egyszerűen használható reakciós érzékelővel van felszerelve, mely az extrakciós feltételek minőségellenőrzésének megfelel.
  • Egy referencia edényben történő közvetlen hőmérséklet és nyomásszabályozás.
  • Minden edényben érintés mentes hőmérsékletmérés, amellyel az aktuális hőmérséklet minden egyes edényben folyamatosan jelenik meg a készülék vezérlő terminálján, a módszer lefutása alatt. Ez lehetővé teszi az extrakciós feltételeinek azonnali vizuális ellenőrzéstét.
  • Továbbá egy közvetett nyomás érzékelő figyeli és kontrolálja az összes edényt folyamatosan, megelőzve esetleges szivárgásokat vagy kipárolgásokat.
A legmagasabb biztonság: Nyomás álló ajtó

Az ETHOS X egy teljesen rozsdamentes acél ajtóval és egy innovatív nyitó és önzáró mechanikával van felszerelve.

A mintatérben történő hirtelen túlnyomás esetén, az ajtó résnyire kinyílik ez gyors és biztonságos nyomáscsökkenést okoz, és a magnetron leáll. Ezután az ajtó rögtön bezáródik, visszazárva a mintateret.

A fokozott biztonság érdekében az automata ajtózár nem teszi lehetővé a felhasználó számára, hogy kinyissa az ETHOS X ajtaját a mikrohullámú mintaelőkészítés ideje alatt. A minta feldolgozás után az ajtó egészen addig zárva marad, amíg a minták a megfelelő hőmérsékletre visszahűlnek.

ETHOS X felhasználói felülete

A készüléket egy kompakt, színes-, érintőképernyős, könnyen olvasható terminálon keresztül lehet irányítani. A terminálhoz USB, és Ethernet porton keresztül csatlakoztathatóak külső eszközök vagy maga a készülék hálózatra köthető. A terminál szoftvere felhasználó barát, ikonok segítségével irányítható, többnyelvű menüvel. Egyszerűen behívható egy korábbi módszer vagy könnyen létrehozható egy új. A „START” gomb megnyomásával a rendszer automatikusan követi a felhasználó által megadott hőmérsékletet a PID algoritmus felhasználásával. Számos applikáció, bele értve az USP, EPA és ASTM módszereket, elérhető előre letöltve az ETHOS X termináljára. A minták számát és súlyát nem szükséges megadni, a szoftver automatikusan szabályozza a magnetron által leadott teljesítmény erősségét a minták szerint. Ez biztosítja az extrakció állandó minőségét és leegyszerűsíti a műszer használatát.

Oldalainkon HTTP-sütiket használunk a jobb működésért.